Tropisch regenwoud
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
14 Augustus 2023 | Costa Rica, Sierpe
Corcovado is 54.500 ha groot: ruim tienmaal de oppervlakte van het Nationale park De Hoge Veluwe. Je vindt er moerassen en nevelwoud, maar voornamelijk bestaat het uit tropisch regenwoud.
Voor de komende dagen mogen we alleen een kleine tas (dagrugzak) mee met alleen benodigdheden voor de komende 3 dagen.
We rijden naar Sierpe waar we de boot zullen pakken naar Corcovado. We laten de grote koffers achter, doen een 'lekker bakkie' en de laatste boodschappen.
We varen in een uur naar ons resort, eerst langs Mangrove bossen en daarna via de zee.
We stappen uit op de strand en doordat de boot niet tot het strand kan komen, maken we een "natte landing ". Via een lange rij zorgen we dat alle tassen op het droge komen. Doordat de zee erg wild is kunnen we niet voor het resort uitstappen, maar moeten we een stukje lopen over het strand.
We krijgen lunch en settelen ons in ons huisje, vrijwel aan het strand.
De middag zwemmen we in zee, niet voor de deur want de branding is er wild en de golven erg hoog. Dus voordat we een een 'wasmachine' belanden zoeken we een rustiger stukje op.
Heerlijk water en hoge golven, we vermaken ons wel. Springen en duiken in en over de golven. Zo nu en dan zit me er toch een hoge tussen... Tsunami!
En de 'wasmachine' heb ik ook ervaren. Koprollend het strand op...[e-1f605]
Voor het eten konden we nog net even de zonsondergang meepakken, dat is om 17:50u. We waren nog druk met foto's nemen, terwijl er achter ons wat commotie ontstond en een paar reisgenoten ons op een subtiele manier probeerde te roepen omdat er een Tapir voorbij kwam. Zo bijzonder weer!
Het is hier pikkendonker 's nachts.
De volgende dag, de wekker gaat om 04:30u het vroegst zover. 05:15 ontbijt en 06:00u vertrek.
We varen een uur naar Corovado NP. We moeten ons inschrijven, legitimeren en tassen controle. Er mag o.a. geen eten, sigaretten, en plastic het park.
We lopen met een enthousiaste plaatselijke gids in 2 groepen. De natuur valt mij wat tegen, maar we zien weer nieuwe dieren; doodshoofdaapjes, miereneter en weer een tapir. Een mooie wandeling off the beaten trek, dwars door de jungle. Steken stroompjes over en weren ons tegen de muggen.
Tegen 11:00u een stop bij een soort hostel en kampgebouw van het park, je kan hier overnachten in stapelbedden geheel omhuld met klamboe. Tijd om even wat te eten en te drinken. Onder de flonders ligt een Boa Constrictor lekker te dutten.
Vervolgens nog een klein uurtje over, we lopen terug richting boot.
Bij het resort dommel ik wat in een hangmat, spot een walvis op zee, drink een Piña Collade en geniet van het leven. ~Paradise[e-1f334]~
Op onze derde dag staat de snorkel excursie op het program. Vanaf het strand worden we opgehaald en varen naar het eiland wat we zien liggen vanaf ons resort. Caño Island.
Onderweg ogen openhouden voor Walvissen, dolfijnen en schildpadden. De walvis (met jong) die ik gister al een paar keer zag was er nog. Ze gaven ons een showtje, terwijl ze lekker aan het spelen waren. Kop en staart uit het water[e-1f929]
Daarna doorgevaren naar de andere kant van het eiland waar we het water in konden. Ik vond dat er wat te ver van de kant waren, waardoor we niet veel zagen qua koraal en dus ook vissen. Vooral zand. Wel al snel een paar schildpadden.
Na een korte pauze op het eiland konden we weer snorkelen. Nu iets meer bij de rotsen waar prachtige scholen vissen zwommen. Al snel zag ik de Black tipped Reef Shark, een oude bekende van vorige duiken en snorkel momenten. Anderen zagen nog een rog, maar die heb ik gemist. Ook weer schildpadden. Het koraal was voornamelijk dood, helaas.
De middag lekker chill gedaan. Tot dat we geroepen werder dat de baby schildpadden werden losgelaten.
Vanmorgen voor de vertrek voor het snorkelen kregen we al mee dat er schildpadden uit het ei waren gekomen. We hadden gevraagd om ons te laten weten als ze uit gezet zouden worden.
Zo gezegd, zo gedaan.
Ook weer super bijzonder om te dit zien. Ze zetten de schildpadden nu pas uit, omdat er nu meerder kans is op roofdieren.
Morgen vertrekken we weer naar de volgende plaats. Dus spullen pakken en naar bed. Einde komt inzicht.
Anita x