Vancouver Island
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
06 Augustus 2025 | Canada, Tofino
Hey hey allemaal,
Het eind komt nu echt inzicht. De laatste 3 dagen kamperen.
5 aug.
We vertrekken 9:15u en rijden naar Tofino. Een lange rij dag vandaag, 4,5u. We stoppen bij Malahat lookout. Om het uur stoppen we even. Bij een leuk koffietentje 'Creekmore's' langs de weg stoppen we voor lunch.
Bosbrand melding, dus even goed in de gaten houden of we niet eerder moeten vertrekken ivm evacuatie ivm onze vlucht, want de brand is in het stadium dat hij net niet mee onder controle is. En er is maar 1 weg die van en naar Tofino.
Hierdoor kunnen we niet de geplande Cathedral Cove wandeling doen. Een laatste stop bij Port Alberni en dan nog 2 uur. Het regent al de hele tijd, maar besluiten toch de Ancient Cedar loop te lopen, beter dan een tent opzetten, en onder de bomen lopen we redelijk droog. We slapen de komende 3 nachten op Ucluelet Campground. Snel uitladen en boel overkappen, daarna de tent. Als snel begint het weer harder te regen. Om maar positief te blijven zetten we een playlist op met liedjes over de zon en dansen we, tijdens de bereiding van het avondmaal, om warm te blijven. We kunnen geen kampvuur maken. Brr... Dat werd vroeg onder de wol.
Grtzz
6 aug
Een regenachtige dag. We maken een wandeling in Pacific Rim NP, the lighthouse loop. Daarna rijden we verder om de wandeling Rainforest A en B te doen. 2 korte wandelingen die goed te combineren zijn.
Een wandeling over een vlonderpad, door het regenwoud. Door de vochtigheid ruikt het er heerlijk en ziet het heel groen. Bijna elke boom is totaal bedekt in het mos. Ik leer een nieuw diersoor kennen, de bananen slak. Zie de kleur van een banaan voor je en plaats die op een naakslak. De grootste naaktslak van de wereld, hij kan wel 20cm groot worden en 120kg zwaar zijn.
Vervolgens stoppen we bij Wackaninnish Beach en een Visitorscentrum. Ik loop een stukje over strand en duik daarna nog even het centrum in voor wat info over de Indigenous people.
We rijden naar naar Tofino, het dorpje, en hebben daar wat tijd voor onszelf. Winkeltjes, cafés of uitzicht op het water.
Hey klaart steeds meer op, dus als laatse rijden we nog naar Radar Hill, we hebben nu goed uitzicht.
Na het eten, Chicken Alfredo, zoeken we met elkaar nog even het zonnetje op bij het toiletgebouw. Een spelletje of kletsen wat.
Daarna is het tijd om onze tent op te zoeken.
Tot snel.
Xx