2 dagen kanoën
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
01 Augustus 2025 | Canada, Kamloops
Hou allemaal,
Weer even in de bewoonde wereld.
30 juli
Vandaag de langere reis dag voor de boeg rug. Onze eerste stop is bij Mt. Robson, de hoogste berg van de Canadian Rockies in Britisch Colombia. Dus de tijd een uurtje terug. We wandelen de 'berg wandeling' 8km heen en terug, en komen uit bij Kinny Lake. En het wordt misschien een beetje saai zou je denken, maar ook nu weer prachtig. Er staat geen wind dus een prachtige reflectie in het water.
We laten de Rockies achter ons en rijden richting Kamloops.
We slapen om Wells Gray Guest Range, bij mensen op het erf. Ziet er allemaal keurig uit. We dineren makkelijk met broodje hamburger. Pakken onze dagrugzak alleen met het noodzakelijke voor 2 dagen.
31 juli
Vandaag starten onze tweedaagse kanotrip. Om 9:00u hadden we briefing van Traves, een extra gids die ons de komende 2 dagen begeleid.
Voordat we de kano's instappen maken we nog even een stop bij Dawson falls, ook wel de kleine Niagra Waterval genoemd. Erg mooi.
We reden naar de Doc en laden alle onze campingspullen; kookspullen, matten, boxen met eten, de tenten en onze dagrugzakken in in de kano's. Dit alles verdeeld over 7 kano, en het past.
We varen ongeveer een uur en hebben lunch pauze en even chill tijd, daarna nog ongeveer een uur tot we bij 'het kamp' zijn. Alles uitladen en een plekje zoeken voor de tent. Het past allemaal net. De komende uren hebben we niets te doen, dus doen we niets anders dan chillen en zwemmen in het meer. Dat overigens zo schoon is dat we hieruit kunnen drinken. Ook wel een paar regels om het zo schoon te houden ;) Er is hier verder geen stomend water dus we maken hier veelvuldig gebruik van.
We eten curry die Eva gister al gemaakt heeft en om 20u gaan we het meer op voor de zonsondergang. En zitten later nog wat bij het kampvuur. We leven een beetje met licht (5u, dus wakker) en donker (10u, dus slapen).
1 aug
We konden uitslapen, 8:30u ontbijt. 7:00u wakker dus aardig gelukt.
We ontbeten met pancakes en een kleine regenbui. Om 10:30 moesten we vertrek klaar zijn, maar dat waren we natuurlijk alweer eerder. Terug gekanoot alles weer herpakt en gereden naar Bailey's Chute. Daar nog een stukje met Traves gewandeld. Langs de rivier, met flinke stroming. We zagen een paar wildwater kanoërs en de zalmen tegen de stroming inspringen. Bij Donkey falls even een pauze en tijd om te lunchen. Daarna zelfde weg teruggelopen want dat was het mooiste stukje van de wandeling (8km).
Afscheid genomen van Traves en wij vervolgende onze weg naar Helmcken falls, de 4 na grootste van Canada, 141m hoog. En 1 van de 7 net als Dawsons waar we gister stopten.
We hebben nog wel een paar uur te gaan tot we in Kamloops zijn. Bij Clearwater tanken we de bus nog even vol. We slapen weer in een Sandman Hotel, en kom in een appartement terecht. Zitkamer met open keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer met een toegang vanaf slaapkamer en keuken. Ik heb de kamer weer voor mezelf. Nice!! En wat geniet ik hier extra van na 7 nachten camping.
Even snel opfrissen en daarna met elkaar dineren. Heerlijke gegeten, Baby Back Ribs met aardappel puree en groenten. Echt jammie!
Slaaplekker x
Eva:
Leuk!
04 Augustus 2025 - 19:19
Sita:
Wat een avontuur! Geweldig!