Elanden spotten

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

28 Juli 2025 | Canada, Glacier

Hey hey

Hier alles goed! We genieten nog steeds en het weer is ondertussen beter.

27 juli Ice field Parkway.
15 min eerder vertrokken, we zijn een vlotte groep. En de zon schijnt!! We rijden via de Ice field Parkway, een van de mooiste wegen van de wereld.
We stoppen bij Bow Lake en daarna bij Peyto Lake.
Geluncht bij Coleman Creek.
We rijden verder naar Ice field Glacier waar ik met nog een paar een gletsjer wandeling heb geboekt. Met een 6-weel drive truck rijden we de Althabasca Gletsjer op en hebben we een half uur om foto's te nemen en rond te kijken. Daarna rijden we terug naar beneden en worden we naar de Sky walk gebracht. Over een glasplaat boven het ravijn. Weer een fantastische uitzicht.
Op de weg naar Jasper zagen we nog een zwarte beer doordat er auto's langs de weg stopten. Hij/ zij stortte zich op de Buffelo Berries. Een geliefd maaltje voor de beer, hij moet er wel duizenden van eten...
Bij Jasper wordt het steeds duidelijker wat de brand vorig jaar heeft aangericht. 32.000h en 30% van de stad is verbrand.
Vandaag is het een jaar geleden dus er is een herdenking in het park met muziek. Nadat we ons kamp hebben opgezet gaan we daar naartoe en hebben een pizza avond tussen the locals. De zon schijnt nog steeds. :D

28 juli Jasper NP
Vandaag is de eerste stop Medicine lake. Zijn naam gekregen door verbastering van "A- Mazing" Dit is gekomen doordat het water level steeds veranderd en de eerste Europeanen zich hier erg over verbaasten. Ze wilde er een toeristische plek van maken voor een boottocht. Om het level op peil te houden hebben ze van alles in de ondergrondse systemen/grotten gestopt; kranten, puin en matrassen. Het heeft niets geholpen. Bij het meer broed een Bald eagle/ zeearend. En als we even verder rijden zien we al snel Elanden lopen.
Op naar Maligne lake waar je wel een boottocht kan boeken. ;)
We lopen 'Moose loop'. In de hoop dat we bij het meertje een Moose/ Eland zien. Eva heeft er nog nooit 1 gezien. Vlak voordat we er zijn dempen we onze stemmen en houden we onze vingers crossed. En ja hoor geluk!! Een moeder met jong liepen daar heerlijk te pootje baden en te grazen naar alg en wier.
Een Eland kan goed zwemmen en wel 3 min onder water blijven.
We lunchen bij Lake Annette en vermaken ons verder on het stadje Jasper.

29 juli
Het was een prachtige dag, ontbijt in de zon. Vandaag ben ik gaan paardrijden. We werden afgezet bij Jasper Riding stables. We reden 2 uur langs een mooie pad. Onder anderen langs Patricia lake, door het bos maar ook hoog met een prachtig uitzicht.
Om half 12 werden weer opgepikt en vervolgens afgezet in Jasper. We konden kiezen of we hier wilde blijven of naar de camping terug wilden. Even wat boodschappen gehaald en geluncht in het park. Ik wilde graag terug naar de camping, even niets en eigen ding. En ik was niet de enige. Met de meiden van de groep even lekker chillen.

Voor het eten een spelletje gedaan. En daarna aan de 'Chuck wagon beans' om in het cowboy thema te komen.
Daarna nog lekker uitgebuikt in de zon.

Aniet

• 31 Juli 2025 - 07:57

Ilona:

Mooie verhalen Aniet. Je maakt een prachtige reis!

• 31 Juli 2025 - 08:27

Ria :

[e-1f340]

• 31 Juli 2025 - 14:06

Suus:

Hey Aniet!

Wat leuk weer, een waarbenjij! Leuk om je avonturen te kunnen lezen en de foto’s die ik voorbij heb zien komen zijn prachtig! Echt heel gaaf! Geniet er nog van en tot snel!!

Liefs, Suus

• 31 Juli 2025 - 21:01